FINSKO-BELGIJSKO-NIZOZEMSKA PLESNA PREDSTAVA U HKD NA SUŠAKU

Tekst: Ana Bernard

Foto: Daniel Domolky

Mini-festival suvremenog plesa Port of Dance u ponedjeljak 20. srpnja 2020. u HKD na Sušak dovodi plesnu predstavu nastalu u finsko-belgijsko-nizozemskoj kolaboraciji – BEAT „I just wish to feel you“ Collectiva Dope i Jenne Jalonen. Collective Dope suvremeni je kolektiv za plesne i izvedbene umjetnosti koji su osnovale i vode Jenna Jalonen i Nóra  otváth, a često surađuju s drugim umjetnicima iz različitih sredina i umjetničkih formi.

Jenna Jalonen rođena je u Finskoj, a školovala se u Mađarskoj. Nakon studija klasičnog baleta u Finskoj nacionalnoj baletnoj školi Opera i Mađarske plesne akademije u Budimpešti, prelazi u područje suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti. Belgijanac Jonas Garrido Verwerft jedan je od osnivača urbane plesne, glazbene i modne grupe Osei Bantu sa sjedištem u Antwerpenu.

Plesna predstava je dio selekcije ovogodišnjeg Spring Forward festivala suvremenog plesa. Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto reviji i Music Soundu u Matuljima te sat vremena prije predstave u HKD-u na Sušaku.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon