FINANCIJSKA NELIKVIDNOST I MJERE ŠTEDNJE OBILJEŽILI POSLOVANJE UN U 2019.

Tekst: B. D.

Foto: UN

Da se UN financijski nalazi već dugi niz godina u ozbiljnim problemima i nije neka novost. Međutim, kako govore posljednji agencijski izvještaji tijekom 2019. godine novčana situacija u toj međunarodnoj organizaciji je najgora do sada.

Prema medijskim izvorima iz New Yorka, UN je prestao zapošljavati osoblje, srezao je službena putovanja i otkazao sastanke koji bi zahtijevali plaćanje prekovremenih sati. Osim toga, ograničavaju se i troškovi grijanja i klimatizacije prostora. Nedostatku novca doprinosi činjenica kako mnoge zemlje članice sve češće odgađaju svoje uplate. Da bi završio ovu poslovnu godinu UN-u nedostaje oko milijarda i pol US dolara. Trenutno najveći dužnici UN-a su Sjedinjene Američke Države, Brazil, Argentina, Iran i Izrael.

Nadalje, u slijedećem razdoblju UN je pred velikim građevinskim zahvatom svog sjedišta u New Yorku s popratnim objektima koji su zbog starosti u vrlo lošem stanju a čija se rekonstrukcija najavljuje već godinama.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon