FIKTIVNA PRAVNA DRŽAVA

Tekst: Panopticum / H. Medvarić

Foto: EU Parlament/Tportal

Redakcija portala Panopticum zaprimila je elektronskom poštom šokantan dopis nekadašnjeg poduzetnika i člana Udruge Blokirani Hrvoja Medvarića iz Zagreba, pokrijepljen dopisom iz Parlamenta EU pod poslovnim brojem D 500273 od 16. ožujka 2020. koji baca otužnu sliku na postupanje hrvatskih institucija i ujedno predstavlja ogledalo na postupanje državnih tijela RH, prvenstveno DORH-a. U cilju objektivnog informiranja hrvatske javnosti o nastalom slučaju dopis s prilozima Hrvoja Medvarića upućen EU komisiji objavljujemo u cijelosti i bez kraćenja u nastavku teksta pod naslovom „FIKTIVNA PRAVNA DRŽAVA“, upravo onako kako je službeno zaveden u dokumentaciji EU, i to kako slijedi:

European Commission

Rue de la Loi 200a

1049 Bruxelles

Cabinet of Commissioner Reynders

Attn Mr. Didier Reynders

 

Poštovani i vrlo uvaženi gospodine Reynders,

kada sam odlučio poslati ovaj dopis prvo sam se zapitao tko sam ja da Vam šaljem bilo kakav dopis jer ja sam kap u moru, jedinka, nitko bitan…, ja sam samo građanin EU, jedan od mnogobrojnih, osoba koja ima 51 godinu, koja ima svoju obitelj na koju sam ponosan…, ali ipak sam odlučio prije svega obavijestiti Vas u kojoj to EU živimo u korelaciji sa Republikom Hrvatskom. Napominjem da sam glasao kao i ostali mnogobrojni građani Republike Hrvatske za ulazak u EU iz razloga ne da bi nam bilo bolje već da svi budemo jednaki i ravnopravni, da budemo prije svega ljudi koji nikoga ne mrze.

Nažalost od želje je ostala samo želja iako je Republika Hrvatska postala ravnopravna članica EU i samo to bez ikakvih pomaka naspram jednakosti.

Izložiti ču Vam moj slučaj ali to nije samo moj slučaj već je to slučaj moje cjelokupne obitelji jer se radi o obiteljskoj firmi koja je izbrisana kako bi se teški kriminal sakrio i ja ujedno onemogućio za jednakopravnu borbu za svoje.

Naime sredinom 2010. godine kada sam uočio da sam opljačkan kao građanin sve sam prijavio nadležnoj instituciji u Republici Hrvatskoj a to je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske a osim mog slučaja također sam prijavio i veliku krađu PDV-a koju sam potkrijepio mišljenjem Ministarstva financija odnosno Porezne uprave RH. Nakon što sam učinio navedeno za nas kao obitelj otvorio se pakao ali doslovce pakao.

Dakle surađivao sam sa nekoliko leasing društava i suradnja je bila izuzetna dok ja nisam njih zapitao gdje je moj novac jer sam uočio da mi nedostaje novac u mojoj firmi. Svake godine sam imao porezni nadzor bez i jedne greške jer sam legalista a moja tvrtka je imala promet u 5 godina poslovanja u iznosu većem od 50 milijuna euro da bi 2010. godine doživjela krah jer je trebala nestati. Kako bih čim jednostavnije Vama prikazao što se je dogodilo jednostavno netko mi je dao nešto na obročnu otplatu i taj isti mi je ukrao novac kako bi me onemogućio u plaćanju obaveza i onda temeljem fiktivnog duga mi je uzeo sve a ponajprije živote meni i mojoj obitelji. Oteli su mi nasilno veliku količinu bagera, nekretnine, sav novac sa svih mojih privatnih računa kao i od supruge te smo ja i supruga bili bez ikakvih primanja u periodu 2010. do 2018. godine, a supruga je dobila posao gdje radi za 300 eura kako bi imali za hranu i ništa više. Da je ovo što Vam pišem istina dovoljno je napomenuti da su iz Ureda predsjednice RH, Ureda predsjednika Sabora, zatim Pučke pravobraniteljice i ostalih (gospodin Plenković šuti) poslali više dopisa Državnom odvjetništvu ali Državno odvjetništvo je provelo neku istragu reda radi kako bi se zadovoljila forma ali unaprijed smišljeno da se ništa ne nađe jer se u navedenu skupinu ne smije dirati.

Kako su mi uzeli sav novac kako sa računa firme tako i sa svih mojih privatnih računa, ostao sam bez novca a sa samim time moje mogućnosti za neku borbu su nestale te sam inicirao jedan kazneni progon protiv mene na način da sam prodao 8 bagera koji su bili pod leasingom a iste po ugovoru nisam smio prodati, dobiveni novac je sjeo na račun firme koji su odmah uzeli krenuo je protiv mene kazneni proces koji je završio oslobađajućom pravomoćnom presudom u moju korist gdje je sud zauzeo stajalište da to nije leasing ugovor upravo iz razloga jer je krivotvoren sukladno parametrima i na taj način mi je ukraden veliki novac a radilo se o 8 predmeta tj. bagera. Državnom odvjetništvu sam nakon toga opet dostavio dokaze tj. pravomoćnu presudu jer mi je to isto leasing društvo nasilno i uz prijetnje temeljem upravo takvih ugovora otelo 16 bagera i prodalo bez pravomoćne sudske odluke i opet se je sve zataškalo.

Krajem 2014. godine pozvan sam u Policiju – odjel gospodarskog kriminala, gdje mi je inspektorica rekla da je Porezna uprava izuzela dokumentaciju od druge leasing kuće jer su na moje ispaćene leasing ugovore vršili fiktivno prebacivanje novca koji mi je ukraden, jednostavno ugovore sam isplatio a leasing društvo je kod sebe ostavilo otvorene leasing ugovore kako bi umjesto ugovorene kamate od 8 posto naplatili kamatu od 400-500 posto. Naravno, i ovaj slučaj je zataškan.

Europski sud je donio pravomoćnu presudu u slučaju sa jednom leasing kućom iz Slovenije koja također potvrđuje sve navedeno s moje strane jer se radi o gotovo istom primjeru a istu sam također dostavio državnom odvjetništvu.

Kada se je provodio stečajni postupak moje tvrtke stečajni upravitelj je završio u zatvoru radi drugih djela nevezanih sa mnom jer je napravio strahovit kriminal a „ slučajno“ je baš on odabran da mi firmu izbriše uz napomenu koliko se je sve brzo odigralo mene nije odjavio iz firme kao direktora a zakonski je trebao, završio je u zatvoru a ja sam ostao zaposlen u firmi koja je izbrisana te sam ostao bez zdravstvenog osiguranja a nakon svega kroz što prolazim javile su se i bolesti a bio sam zdrav čovjek. Mogao bi pisati u nedogled, navoditi primjere ali prije svega probajte zamisliti naš život, život gladi, neimaštine, beznađa i ponižavanja, izbacivanja na ulicu… Probajte zamisliti djetinjstvo moje djece gdje im je otac do sada uplatio u proračun Republike Hrvatske 2,2 milijuna eura a država im je tako vratila…

I na kraju, ukradeno mije preko 1,5 milijuna eura novca kako kroz PDV tako i u korelaciji udruživanja leasing društava s mojim vanjskim knjigovodstvenim servisom koji je vodio moje poslovne knjige i sve retroaktivno krivotvorio u dogovoru sa leasinzima… Da bi nakon toga mi se oduzelo 45 bagera koji su bili pod leasing ugovorima i za koje sam platio do trenutka nasilnog otimanja preko 1,3 milijuna eura. Predmetne bagere su protupravno prodali bez da su uračunali moje dotadašnje isplate, oteli su mi nekretnine, prodali…, a ja sam danas njima dužan više nego što su iznosili leasing ugovori i za taj iznos sam blokiran tj. ukratko predmeti leasinga po njihovoj računici nisu ni postojali a iste su prodali uzevši veliki dio novca mimo računa odnosno u kešu, a radi se o milijunima jer su sve bili novi strojevi koji se nisu koristili već su služili za daljnju prodaju.

S ukradenim novcem poplaćao bi sve obaveze i imao bih prije svega za život, kako ja tako i moja obitelj, ali zastava EU je jako lijepa i treba biti, ali stvarnost u Republici Hrvatskoj je dijametralno suprotna i ta ista stvarnost se vješto prikriva od EU. Za kraj nadam se da ćete odvojiti malo vremena i ovo pročitati kao prikaz stvarnosti i vladavine prava u ravnopravnoj državi članici EU.

U Zagrebu, 21. siječnja 2020.

S osobitim poštovanjem,

Hrvoje Medvarić

Dužice 1, 10000 Zagreb

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon