FESTIVAL ZNANOSTI 2019.

Tekst: D. Sremiš

Foto: UNIZG

I ove godine održati će se Festival znanosti, 17. po redu, u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Festival znanosti je događanje sa ciljem približiti znanost javnosti, odnosno informirati  javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Tema, odnosno naziv Festivala znanosti 2019. je „BOJE“. Festival će se održati u vremenu od 8. do 13. travnja 2019. godine u nekoliko hrvatski gradova, a detaljan program događanja biti će naknadno objavljen.

Ovo je izvrsna prilika za popularizaciju znanosti, programa i projekata pojedinih odjela, centara,  skupina i znanstvenika pojedinaca iz različitih znanstvenih područja rada.

Kao i prethodnih godina, Festival znanosti obiluje različitim aktivnostima: predavanja, radionice, demonstracije, druženja s djecom i odraslima, prezentacije, predstave i izložbe. Mjesta realizacije aktivnosti su: na Sveučilištu, izvan Sveučilišta na raznim lokacijama po gradu Zadru, okolici grada te susjednim gradovima i županijama radi uključivanja šire javnosti.

Vjerujemo da znanstvenici i nastavnici odjela svih hrvatskih Sveučilišta zajedno sa studentima, te u suradnji sa lokalnim partnerima – odgojnim i obrazovnim ustanovama, vrtićima, osnovnnim i srednjim školama, muzejima, knjižnicama, laboratorijima, udrugama i klubovima, mogu ponuditi sadržajan, edukativan i zanimljiv program.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon