FESTIVAL KESTENA PODNO UČKE – 48. LOVRANSKA MARUNADA

Tekst: H. A.

Foto: TZ Lovran

Ove godine održat će se 48. po redu Marunada na lovranskom području. Naime, žitelji Lovrana su na svoje marune izuzetno ponosni pa su im od 6. do 8. listopada 2023. godine posvetili manifestaciju nazvanu Marunada koja se već četiri desetljeća održava u Lovranu te obližnjim selima Lignju i Stobreču.

Uz miris pečenih maruna, zabavu, glazbu, ples i razna sportska događanja, posjetitelji mogu kušati kolače, slastice i tradicionalna jela spremljena od ove posebne vrste pitomog kestena. Uz delicije od kestena možete uživati i u domaćim medicama, rakijama na bazi meda, kao i u domaćem mladom vinu.

Otvaranje Marunade je povjereno najmlađima koji kroz radionice uče kako su živjeli naši stari. Kroz tri dana nudi se bogat kulturno-umjetnički i glazbeni program uz gastro delicije na bazi ovog jesenskog ploda. Isprobajte kolače, sladoled, koktel od maruna, ali i kulinarske specijalitete u koje se ova jesenska delicija vrlo dobro uklopila.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon