FAŽANA DOMAĆIN LJETNOG KAMPA VATROGASNE MLADEŽI

Tekst: N. Francetić

Foto: HVZ

I ove je godine, po 27. put, Kamp vatrogasne mladeži u Fažani otvorio je svoja vrata mnogobrojnoj vatrogasnoj mladeži. U ukupno 10 smjena, u Kampu će se boraviti budući mladi vatrogasci iz 15 hrvatskih županija, a prijavljeno je 90 DVD-a te će u svakoj smjeni biti više od 100 sudionika. Ukupno gledajući, u Kampu će ove godine boraviti oko 1.450 sudionika pripadnika mladeži s voditeljima, voditelj kampa i zapovjednici smjena.

Tijekom tjednog boravka mladi imaju program vatrogasnih aktivnosti, a uz vatrogasne vježbe, tu su raznovrsne igre te sportske aktivnosti koje uključuju odbojku, mali nogomet, stolni nogomet i stolni tenis. Uz to je na rasporedu neizostavno kupanje i morske radosti te privlačan zabavni program.

Važno je naglasiti da se kroz aktivnosti vatrogasne mladeži razvija duh zajedništva i pripadnosti vatrogasnoj zajednici, posebice kada znamo da je uključivanje djece i mladeži budućnost vatrogasne organizacije.

Spomenimo i kako vodstvo Kampa vatrogasne mladeži odlično surađuje s Vatrogasnom zajednicom Istarske županije i njezinim zapovjednikom Dinom Kozlevcem, ali i s DVD-om Pula koji održava kamp izvan sezone i pomaže tijekom sezone u ostvarenju programa. Sudionicima Kampa JVP Pula i DVD Pula omogućavaju upoznavanjes profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima, kao i s tehnikom i opremom s kojom raspolažu te načinom kako djeluju na pulskom i širem istarskom području.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon