EVOCIRANJE USPOMENA U KUĆI CVIJEĆA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: TANJUG

Kako javljaju mediji, osim u Kumrovcu, tisuće ljudi s područja bivše Jugoslavije odale su danas u Beogradu počast nekadašnjem doživotnom predsjedniku Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) Josipu Brozu Titu povodom 25. svibnja, Dana mladosti, koji se u tadašnjoj državi slavio kao državni praznik.

Brojni Titovi poštovaoci, rijetki preživjeli članovi Saveza udruga boraca narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR), te članovi udruga koji baštine sjećanje na Tita, okupili su se i vijencima, cvijećem, te zastavama bivše SFRJ i Saveza komunista Jugoslavije u mimohodu odali počast u Kući cvijeća.

Od 1980. godine Kuću cvijeća u Beogradu je, prema službenim podacima, posjetilo više od 17 milijuna ljudi, a tokom cijele godine najbrojniji su turisti iz zapadne Europe, zatim iz Amerike, te sve više iz Azije – Kine, Japana i Južne Koreje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon