EVALD FLISAR: ČAROBNJAKOV ŠEGRT

Tekst: Ines Hrain Ludošan

Foto: VBZ

Ukoliko vam još nije dospjela u ruke ova veličanstvena priča o potrazi za duhovnošću, svakako preporučamo da je posudite ovih dana u knjižnicama. Roman slijedi put jednog prezasićenog zapadnjaka na istok, u potrazi za mudracem Joganandom. Već nas na prvoj stranici odvodi na mističnu avanturu koja će završiti podno Himalaja, u hramovima tantre i indijskim ašramima.

Uz mnogo odricanja, smrzavanja, gladovanja, poniženja i bijede, glavni junak konačno uspijeva postati čarobnjakov učenik. Veličanstveni ledeni predjeli, mračne spilje i drevni samostani, ostavit će nas u napetosti od početka do kraja. Svako malo odložit ćemo roman iz ruku kako bismo promislili i zapitali se o vlastitoj duhovnosti ili pak probavili neki dramatični odlomak od kojeg se ne možemo tako lako  odmaknuti. Knjiga je prevedena na sve veće svjetske jezike i već  se desetljećima  guta u jednom dahu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon