EUROENGEO 2024 – DUBROVNIK DOMAĆIN 4. EU KONFERENCIJE O INŽINJERSKOJ GEOLOGIJI I GEOTEHNICI

Tekst: HGD/Panopticum

Foto: IAEG

4. Europska konferencija IAEG pod nazivom “EUROENGEO 2024” održati će se od 8. do 12. listopada 2024. godine u Dubrovniku. Međunarodna konferencija se održava u hotelu Dubrovnik Palace a suorganizator konferencije je Hrvatsko geološko društvo zajedno s Hrvatskim geološkim institutom, Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatskim geotehničkim društvom. Obzirom na temu „Inženjerska geologija i geotehnika: Gradnja za budućnost“, konferencija će se usmjeriti na najnovija istraživanja i inovacije u područjima inženjerske geologije, inženjerstva okoliša, geotehnike i šire, naglašavajući izazove i prilike za održiv razvoj infrastrukture. Osim toga, konferencija će okupiti stručnjake iz cijelog svijeta kako bi se raspravljalo o najnovijim dostignućima, izazovima i inovacijama u području inženjerske geologije i geotehnike.

Sve informacije o postupku registracije i prijavi moguće su zaključno do 29. veljače 2024. godine a mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici konferencije www.euroengeo2024.com .

Glavne teme konferencije uključuju:

  • Istražni radovi za održiv razvoj infrastrukture
  • Inženjerska geologija i zaštita kulturne baštine
  • Primjena novih tehnologija u inženjerskoj geologiji i geotehnici
  • Procjena hazarda i analiza rizika za infrastrukturne projekte
  • Inženjerska geologija i društvo
  • Geološki i geotehnički izazovi u urbanizmu i građevinarstvu
  • Geologija, okolišno i geotehničko inženjerstvo za upravljanje prirodnim resursima
  • Razvoj  geološkog modeliranja za inženjerske primjene
  • Geološki aspekti seizmičkog inženjerstva

Očekuju se eksperti i govornici IEAG-a, čiji članovi dolaze iz preko 70 zemalja svijeta, zatim radionice i panel rasprave koje će pružiti uvid u najnovije trendove i prilike u inženjerskoj geologiji, inženjerstvu okoliša i geotehnici. Ova konferencija nudi izvanrednu priliku za učenje, povezivanje i razmjenu iskustava s vrhunskim stručnjacima koji će doći iz svih krajeva svijeta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon