EU PRIZEMLJILA B-737 MAX8

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Boeing

Nakon jednog dijela zrakoplovnih kompanija iz raznih dijelova svijeta koji su odmah po nesreći zrakoplova Boeing 737 Max8 etiopske nacionalne kompanije Ethiopian Airways prizemljili sve zrakoplove američkog proizvođača tog tipa, to je danas, 12. ožujka 2019., dva dana nakon nesreće u Etiopiji, učinio i EU regulator civilnog zračnog prometa EASA. Naime, prema direktivama o plovidbenosti i o sigurnosti koje je u utorak objavila Agencija Europske unije za sigurnost zračnog prometa (EASA) , obustavljaju se letačke operacije zrakoplovima Boeing 737-8 MAX u svim državama članicama Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj.

Iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo izvijestili su da je Direktiva o plovidbenosti stupila na snagu u u 20 sati po lokalnom vremenu i da je njome EASA obustavila sve letačke operacije svih zrakoplova model Boeing 737-8 MAX u Europi. Osim toga, EASA je u nastavku objavila i Direktivu o sigurnosti, koja je također stupila na snagu 12. ožujka 2019. u 20 sati po lokalnom vremenu, a kojom se suspendiraju svi komercijalni letovi Boeing 737-8 MAX koje obavljaju operatori iz trećih zemalja u, unutar ili izvan EU. Dakle, pod restrikcijama te EU odluke će se naći aviokompanija FlyDubai koja slijeće u zagrebačku zračnu luku na liniji Dubai-Zagreb-Dubai sa spornim tipom zrakoplova.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon