KONSENZUS U EU O LGBT PRAVIMA

Vijeće Europske unije konsenzusom je prihvatilo sporazum o ženskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i zaštiti LGBT osoba na području čitave Europske unije. Naime, svih 28 članica Europske unije prvi put u europskoj povijesti postigle su konsenzus po pitanju LGBT prava. Prema uvjetima sporazuma koji je prredložila Nizozemska, Europska komisija će napraviti godišnji izvještaj o napretku koji je svaka pojedina zemlja postigla po pitanju LGBT prava i pomno pratiti kako se provode predložene reforme. Europska suradnja je osnova za napore u borbi protiv globalne homofobije i jačanje ženskih prava.

EU 2016

Tekst: Panopticum

Foto: www.euobserver.com

Vijeće Europske unije konsenzusom je prihvatilo sporazum o ženskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i zaštiti LGBT osoba na području čitave Europske unije. Naime, svih 28 članica Europske unije prvi put u europskoj povijesti postigle su konsenzus po pitanju LGBT prava.

Prema uvjetima sporazuma koji je prredložila Nizozemska, Europska komisija će napraviti godišnji izvještaj o napretku koji je svaka pojedina zemlja postigla po pitanju LGBT prava i pomno pratiti kako se provode predložene reforme. Europska suradnja je osnova za napore u borbi protiv globalne homofobije i jačanje ženskih prava.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...