EU IZVJESTITELJICA ZA KOSOVO O MEDIJSKOM PROSTORU U SRBIJI

Tekst: D. S. / HINA

Foto: DW

Njemačka Eu-zastupnica i izvjestiteljica Europskog parlamenta za Kosovo Viola von Cramon-Taubadel ocijenila je u petak, 31. siječnja 2020. za beogradski tisak da “Srbija napušta europski put” i da predsjednik Aleksandar Vučić državu vodi na autoritaran način, dok je političko nadmetanje gotovo nemoguće jer je oporbi uskraćen javni medijski prostor. Fon Cramon-Taubadel je izjavila za list “Danas” kako ne postoji prostor da bilo koja oporbena stranka bude predstavljena na javnoj televiziji, niti u bilo kojim srpskim medijima, te da su procedure u Skupštini Srbije grubo kršene prije nego je dio oporbe odlučio bojkotirati rad srbijanskog paprlamenta.

Nadalje, njemačka euzastupnica izjavljuje: “S te točke gledišta, Srbija definitivno napušta put EU integracija, ponašajući se na način koji je više nego za žaljenje. Srbija je važna europska zemlja koja nesumnjivo pripada EU, ali mora stoga pokazati više napora i više poštovanja za demokratska pravila”.

Osim toga, Viola von Cramon-Taubadel se nada da će dijalog Beograda i Prištine biti obnovljen poslije formiranja vlade u Prištini, ali sugerira kako nije dobro da se “Vučić i Thaci izvlače i rade šta žele jer im Bruxelles postavlja pitanja samo u vezi s dijalogom”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon