EPO OBJAVIO NATJEČAJ ZA NAJBOLJEG EU IZUMITELJA

Tekst: B. D.

Foto: EPO

Europski patentni ured (EPO) sa sjedištem u Munchenu otvorio je javni poziv na podnošenje nominacija za Europsku nagradu za izumitelje za 2020. godinu. Prijave su otvorene do 30. rujna 2019. godine. Nagradom se svake godine odaje počast iznimnim izumiteljima koji su svojim radom dali prepoznatljiv doprinos društvenom i tehnološkom napretku te gospodarskom rastu u Europi.

Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija: industrija, istraživanje, malo i srednje poduzetništvo, neeuropske zemlje te za životno djelo, a od 2013. godine dodjeljuje se i nagrada javnosti.

Postupak odabira izumitelja godine temelji se na ocjeni stručnjaka Europskog patentnog ureda i neovisnog međunarodnog žirija koji ocjenjuje inovacije, ne samo u pogledu njihove tehnološke originalnosti, već i u pogledu njihovog utjecaja na gospodarstvo i društvo. Detalje o dodjeli nagrade kao i o uvjetima i načinu podnošenja nominacija možete pronaći na EPO-voj službenoj internetskoj stranici.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon