ENERGETSKA TRANZICIJA EU STIGLA NA HRVATSKE OTOKE

Tekst: M. Š.

Foto: Pokret otoka

Hrvatski otoci Brač, Hvar, Korčula i sedam otoka cresko-lošinjskog arhipelaga – Cres, Ilovik, Lošinj, Male Srakane, Susak, Unije i Velika Srakane izdvojeni su kao pilot projekti na EU otocima za čistu energiju, , čime je službeno pokrenuta njihova tranzicija prema čistim izvorima i oblicima energije jer većina otoka ovisi o fosilnim gorivima i uvozu energije s kopna. Tranzicija na čiste izvore energije omogućit će otocima da postanu samodostatni i prosperitetni, ali i otvoriti nove mogućnosti zapošljavanja na otocima.

Osim hrvatskih otoka, program EU obuhvaća ukupno 26 europskih otočkih zajednica, a prve radionice održat će se u Hrvatskoj uz podršku Pokreta otoka. Pokret  otoka je samoodrživa i solidarna mreža otočana i ljubitelja otoka koji kroz povezivanje pojedinaca, organizacija i ideja izgrađuje odgovorno i održivo društvo u hrvatskoj. Više informacija može se dobiti putem njihove internetske stranice www.otoci.eu .

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon