EKONOMSKI FAKULTET U ZAGREBU IZABRAO NOVU DEKANICU

Tekst: M. U.

Foto: UNIZG

Prije nekoliko dana Fakultetsko vijeće Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izabralo je izv. prof. dr. sc. Sanju Sever Mališ  za novu dekanicu za mandatno razdoblje od dvije akademske godine, odnosno od 2022. do 2024. godine.

Nakon prvog izbornog kruga, u kojem je sudjelovalo četvero kandidata, u drugi je krug ušlo njih dvoje: izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ i prof. dr. sc. Marko Kolaković. U drugom krugu izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ dobila je 139, dok je prof. dr. sc. Marko Kolaković dobio 75 glasova šireg sastava Fakultetskog vijeća zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Dekanica Sever Mališ je doktorirala pri Ekonomskom fakultetu u  Zagrebu 2010. godine na temu “Interni nadzorni mehanizmi u funkciji kvalitete revizije financijskih izvještaja” a 2016. godine završila je EIASM Consortium on Doctoral Supervision & the New Global Research System, te European Doctoral Association in Management and Business Administration pri European Institute for Advanced Studies in Management u Barceloni. Prije toga je u Njemačkoj završila znanstveno i nastavno usavršavanje.

Osim toga, Sever Mališ je dobitnica i brojnih nagrada, a jedna od njih je nagrada Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za doktorsku disertaciju. Spomenimo i nagradu za knjigu “Analiza financijskih izvještaja”, zatim nagradu Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za magistarski rad te nagradu Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za diplomski rad.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon