EKOLOŠKA STANICA VRLIKA 2017.

Tekst: PMF

Foto: PMF

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg studijskog putovanja i terenske nastave na zahtjev kolega iz Velike Britanije, i ove godine Biološki odsjek PMF-a u suradnji s Hrvatskim udruženjem slatkovodnih ekologa organizirao terensku nastavu iz ekologije za studente sveučilišta Queen Mary University of London iz Velike Britanije. Nastava se održavala u Ekološkoj stanici Vrlika Biološkog odsjeka od 9. do 22. travnja 2017. godine. U radionici je sudjelovalo 72 studenata te 4 nastavnika Queen Mary University of London.

Ekološka stanica ‘Vrlika’ smještena je u selu Ježević, zaseoku Vučemilovići, na području grada Vrlike, u najsjevernijem dijelu Splitsko – dalmatinske županije. Stara, u Domovinskom ratu oštećena škola obnovljena je 2009. godine dobivši novu namjenu kao ekološka stanica. Prvotno je zamišljena kao smještajno – obrazovni objekt za izvođenje terenske nastave za studente Biološkog odsjeka PMF – a Sveučilišta u Zagrebu, ali se s vremenom pokazala kao pogodni objekt za izvođenje sličnih oblika nastave i za studente ostalih odsjeka PMF – a. Tako su u ovom objektu smješteni studenti za vrijeme terenske nastave, ali i istraživački timovi koji provode istraživanja vezana uz biologiju, geologiju, geografiju ili neku drugu znanost. U okolici ekološke stanice ‘Vrlika’ nalazi se niz geografskih i povijesnih znamenitosti, a flora i fauna ovog područja vrlo je bogata i zanimljiva, s velikim brojem endemskih, ugroženih i zaštićenih vrsta.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon