EKOLOŠKA AKCIJA “NEKA ŠKOLJI BUDU BOLJI 2019.”

Tekst: M. Š.

Foto: www.rabdanas.com

U Loparu na otoku Rabu i na susjedna dva otoka – Sv, Grgur i Goli, u subotu, 6. travnja 2019. je održana uspjela tradicionalna edukativno – ekološka akcija čišćenja obale i podmorja pod nazivom “NEKA ŠKOLJI BUDU BOLJI 2019” u koju se uključilo više od 200 sudionika.

Eko-akcija održavala se u sklopu programa obilježavanja Dana planeta Zemlje u organizaciji TZ Lopar, CZK Lopar i KTD Lopar Vrutak d.o.o., a pod pokroviteljstvom Općine Lopar, Imperiala d.d. i Kaline d.o.o.

U ekološkoj akciji su sudjelovale sve udruge s područja Općine Lopar, UVDR, DVD, KUD, ŠRD, DŠR Forza, lovci, ovčari, ŽK Užanca, MK Rab, PD Kamenjak, KPA Amfora, Udruga iznajmljivača, kao i nositelji koncesijskih odobrenja i korisnici javnih površina, bili su tu i ronioci RK AdriaticCro iz Zagreba, a pridružili su se i prijatelji iz PD KAMENJAK iz Rijeke. Čistile su se plaže, uvale i pristupi plažama na području Lopara, Golog otoka i Svetog Grgura. Eko-akcija je počela u 8.30, a završila u 13 sati, kada je za sve sudionike organiziran prigodni domjenak i druženje uz dodjelu zahvalnica.

Na kraju valja navesti zanimljiv podatak kako je svake godine količina prikupljenog otpada sve manja, što znači da je edukativni dio akcije polučio pozitivne rezultate, te da je ekološka svijest stanovnika Lopara i njigovih gostiju na zavidnom nivou.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon