EGIPAT ANGAŽIRAO VOJSKU U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA

Tekst: D. S.

Foto: وزارة الدفاع المصرية

Specijalne postrojbe Oružanih snaga Egipta bit će angažirane u borbi protiv koronavirusa na čitavom teritoriju ove sjevernoafričke zemlje. Naime, ovih dana je u Egiptu demonstriran čitav arsenal modificirane vojne opreme i tehnike koja će se koristiti u sanitarne svrhe.

Prema pisanju egipatskih medija, temelj ove vojne formacije čine nova kamionska vozila Ural-4320 sa suvremenim dizelskim motorima. Vojni kamioni u bojama pustinjskog pijeska koristit će se za pročišćavanje i isporuku vode, kao i za dekontaminaciju terena. Osim u sanitarne svrhe na ruska vozila tipa Ural postavljaju se radari, montiraju različita komunikacijska sredstva i stambeni moduli.

Inače, kamioni Ural, proizvedeni u Miassu u Rusiji, u službi su egipatske vojske još od 70-ih godina prošlog stoljeća, a pretpostavlja se da je u sastavu vojnih snaga još aktivno preko 2000 vozila tog tipa.  Kamioni Ural su također više puta zapaženi na Sinajskom poluotoku u sklopu jedinica koje provode operacije protiv terorističkih skupina.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon