EDUKATIVNI POTENCIJAL GEOPARKA OTOKA RABA

Tekst: R. F.

Foto: ProGEO

U tjednu od 25. do 29. ožujka 2019. u suradnji Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab i Udruge ProGEO-Hrvatska iz Zagreba u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina Rab održat će se edukativna predavanja s ciljem informiranja o Geoparku otok Rab te podizanja svijesti o važnosti zaštite i promocije geološke baštine, prije svega one otoka Raba, ali i europske i svjetske geološke baštine. Osim toga, učenici Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab sudjelovat će na terenskoj nastavi i predavanjima: Geopark otok Rab – znanost, radost i korist, Geopark – čuvar Zemljinog nasljeđa i Europski i svjetski geoparkovi – gdje, kako i zašto?. Učitelji će s druge strane na predavanju Geopark otok Rab – školski obrazovni poligon imati priliku saznati nešto više edukativnom potencijalu Geoparka. Cilj je predavanja upoznati širu javnost otoka Raba s djelatnostima Geoparka Rab te njegovim geoturističkim i edukativnim potencijalom.

Osim predavanja za učenike i djelatnike Škole, u srijedu 27. ožujka 2019. u 19 sati u BIC-u škole bit će predavanje za javnost s temom Geopark otok Rab – muzej na otvorenom. Predavačica je dr. sc. Ljerka Marjanac, koautorica projekta Geopark otok Rab te predsjednica Udruge ProGEO Hrvatska, stalno zaposlena u Zavodu za paleontologiju i geologiju kvartara Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon