EDUKATIVNE RADIONICE ZA NAJMLAĐE U PP LONJSKO POLJE

Tekst: R. F.

Foto: PP Lonjsko polje

Kroz edukativne aktivnosti projekta „Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra “Crna Roda” Osekovo“ PP Lonjsko polje želi približiti prirodne vrijednosti i najmlađima. Za njih je prijamnom centru u Repušnici osiguran istraživački laboratorij za djecu, koji djeca mogu koristiti tijekom edukativnih radionica.
Do sada su PP Lonjsko polje posjetili učenici 6. razreda Osnovne škole Zvonimira Franka i djeca iz Dječjeg vrtića Neven iz Kutine, kojima je u prvom dijelu radionice održano predavanje sa svrhom podizanja svijesti o zaštiti prirode i značaju zaštićenih područja u RH te o pravilima ponašanja i načinu uzimanja uzoraka za istraživanje. U retenciji Lonjskog polja naučili su kako uzeti uzorke biljaka, kukaca, vodozemaca, gmazova i mikroorganizama u vodi, kao i način postupanja za vrijeme i nakon istraživanja u zaštićenom području. Prikupljeni uzorci analizirani su i promatrani prostim okom, povećalom i mikroskopiranjem preparata u istraživačkom laboratoriju. Nakon održanih radionica djeca su prikupljene uzorke vratili natrag u prirodu, a korištenu opremu oprali i pospremili, kako i dolikuje pravim malim istraživačima i ljubiteljima prirode.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon