DZUIP GRADA CRIKVENICE: PROGRAM JAVNIH TRIBINA I FOTONATJEČAJ POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA PLANETE ZEMLJE

Tekst: S. Polonijo

Foto: DZUGCIO

U povodu Dana planete Zemlje koji se u 2022. godini obilježava temom partnerstva svih dionika društvene zajednice u očuvanju naše Planete, Društvo za unapređenje i poljepšavanje grada Crikvenice i okolice 1898. (DZUIP 1898) započinje s realizacijom programa javnih tribina i foto natječajem “Krajobrazi Crikveničko-vinodolske rivijere”.

Cilj programa je povezati struku, upravna tijela i stanovništvo crikveničkog područja u zajedničkom djelovanju na podizanju kvalitete življenja i održivom razvoju destinacije.

U Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice („Stara škola“) s početkom u 18 sati, od 22. travnja do 10. lipnja 2022. održat će se 5 javnih tribina s predavanjima stručnjaka iznanstvenika sa slijedećim temama:

  • 22. 4. 2022.: Dr. sc. Biserka Dumbović – Bilušić, “Krajolik kao kulturno nasljeđe – metode prepoznavanja, vrednovanja i zaštite kulturnih krajolika”,
  • 6. 5. 2022.: Sonja Polonijo, stalna stručna suradnica Udruge gradova u RH, “Abeceda komunalnog otpada”,
  • 20. 5. 2022.: Ranko Starac, kustos Pomorskog i povijesnog muzeja hrvatskog primorja, “Arheološka baština crikveničko-vinodolskog područja”,
  • 3. 6. 2022.: Prof. dr. sc. Dalibor Carević s Građevinskog fakulteta u Zagrebu, “Održiva gradnja plaža – gradnja novih i povećanje kapaciteta postojećih plaža”,
  • 10. 6. 2022.: Dr. sc. Neven Ivandić iz Instituta za turizam, “Strategija razvoja turizma Crikveničko-vinodolske rivijere”.

S ciljem senzibiliziranja javnosti o potrebi očuvanja prirodne i kulturne baštine Crikveničko-vinodolske rivijere, u razdobljuod 22. 4. -22. 5. 2022. provodi se i nagradni foto natječaj Krajobrazi Crikveničko-vinodolske rivijere. Detaljne informacije o predavačima, sadržaju predavanja te pravila oko provedbe nagradnog foto natječaja dostupni su na FB stranici Društva za unapređenje i poljepšavanje grada Crikvenice i okolice 1898. Realizacija programa podržana je od Grada Crikvenice i Primorsko-goranske županije te sponzora Jadran hoteli d.o.o.

Ukoliko želite sudjelovati online, putem ZOOM-a, molimo Vas da na mail adresu udruge [email protected] pošaljete mail s naznakom za koju ste temu zainteresirani. Povratno ćemo Vam poslati poveznicu za ZOOM.

Crikvenica, 18. travnja 2022.

U ime udruge:

Predsjednica Sonja Polonijo                Potpredsjednica Milvana Arko Pijevac

[email protected]                     [email protected]

 

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon