DZIV OTVORIO JAVNO SAVJETOVANJE O NOVOM ZAKONU O AUTORSKOM PRAVU

Tekst: B. D.

Foto: Akademija-art

Pod mrakom korone Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je u petak, 17. travnja 2020. javno savjetovanje o iznimno spornom nacrtu novog Zakona o autorskom pravu, protiv kojeg se još 10. ožujka ove godine pobunio značajan dio domaće i svjetske javnosti. Naime, od 27. travnja 2015. godine sva savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja zakona, drugih propisa i akata moguća su samo preko jedinstvenog internetskog sustava za savjetovanje s javnošću Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.

Savjetovanje će biti otvoreno do 17. svibnja  2020. godine, a svi zainteresirani mogu se uključiti registracijom na portalu DZIV-a gdje se nalaze i upute za korištenje aplikacije. Javno izlaganje o Nacrtu prijedloga zakona o autorskom pravu i srodnim pravima u sklopu savjetovanja s javnošću biti će organizirano ovisno o trajanju protuepidemijskih mjera određenih Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon