DZIV O PROMJENAMA ZAKONA U ZAŠTITI PATENATA

 

Tekst: B. D. / DZIV

Foto: DZIV

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske (DZIV) na svojim službenim  internetskim stranicama  izvjestio je da je od 1. siječnja 2019. godine stupio na snagu novi Zakon o područjima i sjedištima sudova (NN 67/18), koji donosi značajne novine u nadležnostima sudova u postupcima za zaštitu prava intelektualnog vlasništva.

Općinski kazneni sud u Zagrebu postaje isključivo nadležan za postupanje u svim predmetima kaznenopravne zaštite intelektualnog vlasništva (kaznena djela iz Glave 27. Kaznenog zakona), a Općinski prekršajni sud u Zagrebu za postupanje u svim prekršajnim predmetima u području zaštite intelektualnog vlasništva. U kaznenom postupku u drugom stupnju nadležni su županijski sudovi, a u prekršajnom postupku u drugom stupnju nadležan je Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu stvarno je i mjesno nadležno državno odvjetništvo u predmetima kaznenopravne zaštite prava intelektualnog vlasništva, sukladno odredbama Zakona o državnom odvjetništvu (NN 67/18).

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon