DVODNEVNA EDUKACIJA POSVEĆENA POLOŽAJU SIROMAŠNIH OSOBA

Tekst: B. D.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Udruga za promicanje kultura Kulturtreger i Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, objavili su poziv za sve medijske radnike kao i studente novinarstva na dvodnevnu novinarsku edukaciju posvećenu pisanju o položaju siromašnih osoba. Program se održava 2. i 3. srpnja 2021. godine i namijenjen je djelatnicima u medijima koji će se educirati o siromašnim osobama kao ranjivoj društvenoj skupini te osposobljavati za istraživačko i analitičko pisanje o problemima s kojima se siromašne osobe u Hrvatskoj suočavaju. Program traje dva dana po šest sati, uz predviđenu pauzu za ručak koji će osigurati organizatori. Polaznicima koji dolaze izvan Zagreba organizatori osiguravaju smještaj i putne troškove. Od polaznika se u sklopu procesa edukacije očekuje i sudjelovanje u zasebnoj cjelini posvećenoj istraživačkom novinarstvu, koja će se održati naknadno uz proizvodnju honoriranog sadržaja. Prijave se mogu poslati do 23. lipnja 2021. putem elektronske pošte na adresu: [email protected]. Poštivanje svih protuepidemijskih mjera za vrijeme edukacije će biti osigurano, a u slučaju pogoršavanja epidemiološke situacije postoji mogućnost održavanja programa u online obliku.

Voditeljica edukacije je defektologinja Đordana Barbarić, kojoj će se pridružiti i drugi stručnjaci.  Edukacija je dio projekta “I to je pitanje kulture?”, usmjerenog na jačanje sustavnog izvještavanja o pristupu i sudjelovanju u kulturi različitih ranjivih skupina. Projekt je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda. Cilj je projekta senzibilizacija javnosti o izazovima s kojima se suočava siromašna populacija, ali i afirmacija njihovih kulturnih potreba i povećanje njihove socijalne uključenosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon