DUBROVNIK DOMAĆIN PANEL RASPRAVE U BUDUĆNOSTI EU

Tekst: M. Šamanić/MVEP

Foto: L. Hoffmann

U zajedničkoj organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova, Europske unije te suradnji Kraljevine Španjolske, u Dubrovniku će se u ponedjeljak, 11. listopada 2021. godine, održati panel rasprava s građanima „Pripremajući se za sutrašnjicu: globalna i regionalna uloga Europske unije“.

Panel će otvoriti državna tajnica za Europu Andreja Metelko-Zgombić i državni tajnik za EU Juan González-Barba, a sudjelovat će i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, ujedno i supredsjedateljica Izvršnog odbora Konferencije o budućnosti Europe. Nakon toga će uslijedit razgovor s građanima koji će sudjelovati u raspravi te predstavnicima udruga mladih, civilnog društva, i ostale zainteresirane javnosti.

U razgovoru s građanima, koji se organizira u sklopu aktivnosti koje se provode u okviru Konferencije o budućnosti Europe, namjera je potaknuti promišljanja i raspravu, posebno među mladima, o pitanjima poput trebamo li snažnu geopolitičku Europu i koja je strateška važnost politike proširenja za Europsku uniju u cjelini.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon