DRŽAVNI VRH OBILJEŽAVA KRIŽNI PUT U MACLJU I DOBRAVI

Tekst: B. D./S. R.

Foto: HDZ

Obilježavajući 76. obljetnicu Križnog puta, predsjednik vlade Andrej Plenković položio je u petak, 14. svibnja 2021. vijenac i zapalio svijeću pred zajedničkom grobnicom pokraj Spomen-crkve Muke Isusove u Maclju, poručivši da je osuda zločina i pijetet prema žrtvama jedini put k zacjeljivanju rana iz prošlosti. Uz predsjednika Vlade bio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić.

Osim premijera Plenkovića i izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić položit će vijenac u spomen žrtvama poraća Drugog svjetskog rata kod spomen-obilježja i grobnice žrtava poraća na slovenskom groblju Dobrava kod Maribora u subotu, 15. svibnja 2021. godine. Uz izaslanika predsjednika RH pri polaganju vijenca bit će posebni savjetnik Predsjednika za veterane domovinskog rata Marijan Mareković.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon