DRŽAVNI VRH ČESTITAO BOŽIĆ PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA U HRVATSKOJ

Tekst: Panopticum

Foto: Ured predsjednika RH, Hrvatski sabor, Vlada RH

Državni vrh Republike Hrvatske uputio je u petak, 6. siječnja 2023. čestitku vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru. Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u poruci je istaknuo kako je “svijetu uistinu potrebit mir, na što nas ovog Božića snažno podsjeća patnja prijateljskog ukrajinskog naroda”.

U svojoj čestici Jandroković je dodao još i ovo: “U ime zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru i osobno upućujem iskrene čestitke svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru. Želim da vam blagdan Kristova rođenja donese obilje Božjeg blagoslova, a vaša srca i domove ispuni mirom, nadom i ljubavlju, kako biste ga u krugu svojih najmilijih mogli dostojno proslaviti. Mir Božji – Hristos se rodi!”

I predsjednik RH Zoran Milanović zaželio je sretan Božić svim pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj.  “Našim sugrađankama i sugrađanima koji sutra slave najradosniji kršćanski blagdan, želim sretan Božić”, naveo je u svojoj poruci predsjednik RH.

Predsjednik Milanović dodao je još u svojoj poruci: “Proslava Božića povod je za okupljanje obitelji i iskazivanje ljubavi i brige prema svojim bližnjima, ali i prilika da se učvrsti međusobno razumijevanje i pokaže dobrota prema drugim ljudima. Uz želju da Božić svima koji slave bude ispunjen obiteljskom radošću, zdravljem i mirom, izražavam i nadu da će već dogodine svi ovaj blagdan moći dočekati u svojim domovima kako to i priliči.

Kao uređeno i moderno društvo koje baštini različitosti kao svoje vrijednosti, moramo uvijek i iznova biti spremni pokazati tolerantnost i razumijevanje za sve ljude kojima je Hrvatska dom. Uvjeren kako ćemo i ovaj blagdan iskreno i s radošću proslaviti s našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjere, svima vama koji slavite upućujem tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi.”

Podsjetimo, premijer RH Andrej Plenković je dan ranije također čestitao Božić hrvatskim pravoslavnim vjernicima. U svojoj poruci je poželio da im blagdanski dani ljubavi i nade budu ohrabrenje u prevladavanju svih izazova. Nastavimo svi zajedno, dodao je, u duhu Božića promicati toleranciju i solidarnost, međusobno prihvaćanje i uvažavanje na dobrobit društva i zajednice u kojoj živimo.

“U ime Vlade i osobno svim vjernicama i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti od srca čestitam Božić. Neka najradosniji kršćanski blagdan u vaše domove i obitelji donese obilje mira, veselja i blagostanja”, poručio je Plenković.

“Želim da vam ovi blagdanski dani ljubavi i nade budu ohrabrenje u prevladavanju predstojećih izazova”, napisao je premijer Plenković te poželio sretan i blagoslovljen Božić, uz riječi: “Mir Božji, Hristos se rodi!”

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon