DRŽAVNA TAJNICA ZA DEMOGRAFIJU POSJETILA OPATIJU

Tekst: Panopticum

Foto: GO

Demografske mjere i mjere za mlade, primjeri dobe prakse, aktivnosti udruga mladih te njihova uključenost u rad Grada Opatije, bile su neke od tema službenog sastanka državne tajnice za demografiju i mlade Željke Josić i gradonačelnika Opatije Fernanda Kirigina u petak, 10. rujna 2021. godine.

Uz navedene teme razgovaralo se i o inicijativi subvencioniranja najma stanova za mlade. Naime, državna tajnica Josić istaknula je prilikom susreta kako u kreiranju te mjere jedinice lokalne samouprave Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade mogu biti dobar partner.

Grad Opatija prema riječima njezina gradonačelnika Kirigina predviđa rješavanje pitanja stanovanja za mlade putem gradnje i najma stanova, obzirom je ono mladima otežano zbog visoke cijene nekretnina te je oko te teme dogovorena razmijena informacija i iskustva u daljnjoj suradnji Opatije i Središnjeg državnog ureda.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon