DR. KALINIĆ O AFERI “MREŽA”: PLENKOVIĆU BRUXELLES POSTAJE SVE DALJI A REMETINEC SVE BLIŽI

Tekst: Panopticum

Foto: RTL

Video: Podcast inkubator

Što se skriva iza smjene sada već bišeg ministra Filipovića, zatim što se trenutno odvija u Gazi i koliko je uopće izgledno rješavanje tamošnje krize, je li Zagreb postao grad slučaj i koji nas geopolitički scenariji očekuju u multipolarnom svijetu? Tim i ostalim aktualnim pitanjima se bavio Podcast inkubator u kojem je gostovao dr. Pavle Kalinić, ekspert za sigurnosna pitanja i bivši zagrebački pročelnik za izvanredne situacije.

Između ostalog, dr. Kalinić se osvrnuo i na najnoviju HDZ-ovu aferu podkupljivanja medija javnim novcem. ‘Jedina šansa da Hrvatska opstane kao država je da se u preambuli Ustava HDZ zabrani kao stranka kao i bavljenje politikom svim članovima te stranke’, izjavio je dr. Pavle Kalinić.

Nadalje, dr. Kalinić navodi kako “ministar Filipović nije smijenjen zato što su on i njegovi uzimali novce ili pokušavali reketariti i potkupljivati medije već zato što su informacije prosljeđivali nekoj drugoj stranci. To dokazuje da je Plenković sve znao. Njemu Bruxelles postaje sve dalji a Remetinec sve bliži”, zaključuje dr. Pavle Kalinić.

Druge zanimljive teme s gostom Podcasta Inkubator dr. Pavlom Kalinićem mogu se pogledati u nastavku teksta u video prilogu objavljenim na platformi YouTube.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon