DR. JURČEVIĆ: HRVATSKA JE DANAS POD ŽEŠĆOM OKUPACIJOM KOMUNISTA NEGO 1945. GODINE

Tekst: Z1/Panopticum

Foto: Ina Vukić

Video: Z1

U jednom od svojih poljednjih istupa u javnosti, gostujući na televiziji Z1 u Zagebu dr. sc. Josip Jurčević, istaknuti povjesničar i publicist, izjavio je da su brojčani pokazatelji jugokomunističkih zločina u Hrvatskoj prešli do sada brojku od 1.500 stratišta i masovnih grobnica te da su uglavnom locirana u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Nadalje, Josip Jurčević također činjenično prezentira temeljem dostupnih arhiva kako je kumunistička vlast od 1945. na ovamo vodila preko 30 tisuća političkih sudskih procesa što se danas smatra zadiranjem u ljudska prava. U sudskoj praksi taj broj označava puno veću brojku procesuiranih i u konačnici osuđenih ljudi budući su se sudski postupci vodili grupno, odnosno za više osoba odjednom.

Osim toga, dr. Jurčević navodi iako je Hrvatska već gotovo 10 godina u EU da se apsolutno po tom pitanju nije ništa napravilo, naznačivši pritom kako je susjedna Srbija, iako nije članica EU, otišla u tome puno dalje te konstatirao da je danas zbog kontinuiteta vladavine prikrivenih komunista Republika Hrvatska pod žešćom ideološkom okupacijom nego 1945. godine. Takav slučaj sustavnog prikrivanja komunističkih zločina, navodi dr. Jurčević, nije zabilježeni niti u jednoj drugoj zemlji članici Europske unije.

Cijeli sedmominutni nastup dr. Jurčevića moguće je pogledati u niže priloženom video zapisu zagrebačke Z1 televizije putem internetske platforme YouTube.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon