DR. JURČEVIĆ: TOMAŠEVIĆEVO ETIKETIRANJE PREDSJEDNIKA MATICE HRVATSKE JE JEZIK GOVORA SLOBODANA MILOŠEVIĆA

Tekst: Panopticum

Foto/Video: Z1 Televizija

Profesor suvremene povijesti i Koordinator odbora DP-a, dr. Josip Jurčević posljednjih je tjedana gostovao u nekoliko Tv emisija te pritom dao niz zanimljivih izjava kojima je privukao pažnju hrvatske javnosti obzirom na aktualne teme. Ovom prilikom izdvojili bismo neke od njih koje u kraćim crtama donosimo u nastavku teksta.

Primjerice, dr. Jurčević smatra da gradonačelnik Tomislav Tomašević nametanjem teme o promjeni ulica u Gradu Zagrebu, pokušava pozornost javnosti skrenuti s vlastitih skandala i brojnih afera platforme Možemo, a pritom ostaje vjeran svom ideološkom putu i sljedbenicima, nasuprot lustracijskih procesa u hrvatskom društvu. Naime, šokantno je da se gradonačelnik Zagreba poziva na presudu jugo-komunističkog totalitarnog suda protiv Filipa Lukasa, a negira revizijsku odluku hrvatskog pravosuđa, kojom je ta ista presuda prije nekoliko godina poništena. Pritom Tomašević najdugovječnijeg predsjednika Matice Hrvatske naziva ‘ustašom’, te se time zapravo razotkriva jer u stvari govori već poznatim jezikom Slobodana Miloševića.

Nadalje, dr. Jurčević navodi kako je uloga duboke države u skandalu Zambija i više nego očita – od suda u Zlataru do čak četiri Plenkovićeva ministarstva, gdje se za razliku od suda u Haagu u procesima protiv hrvatskih generala i drugih državljana RH gdje je ta ista duboka država za potrebe tužiteljstva krivotvorila mnoge dokumente kako bi lažno optužila i osudila pripadnike HV-a, a u konačnici i Hrvatsku državu. Istovremeno za potrebe afere Kongo, ta ista duboka država štiti optuženike za međunarodnu trgovinu djecom, pomaže im te pritom prikriva dokumente i utječe na pojedine suce koji ovjeravaju strane krivotvorine.

Također, dr. Jurčević smatra skandaloznim odluku vlade Andreja Plenkovića o tiskanju posebnih udžbenika o povijesti koji se distribuiraju učenicima srpske nacionalnosti u Vukovaru mimo svih zakonskih okvira, a u skladu s napucima HDZ-ovog koalicijskog partnera Milorada Pupovca.

Sve o tome moguće je saznati u priloženom videu emisije “Hrvatske povijesne istine” urednika Tihomira Dujmovića, emitirane 3. ožujka 2023. godine u programu Z1 televizije.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon