DORH OSLOBODIO KRIVNJE OSUMNJIČENE U AFERI HAVC

Tekst: B. D.

Foto: KC Vukovar

Kako prenose mediji, kaznena prijava koju je Koordinacija, predvođena Zoricom Gregurić i umirovljenim pukovnikom HV-a Ivicom Pandžom podnijela zbog danskog dokumentarnog filma “15 minuta – Masakr u Dvoru”, danskih autora Georga Larsena i Kaspera Vedesmanda, a u čijem je financiranju sudjelovao HAVC na čijem je čelu tada bio ravnatelj Hrvoje Hribar, DORH, odnosno nadležno zagrebačko odvjetništvo, odbacilo je prijavu budući da iz nalaza Državne revizije o Hrvatskom audiovizualnom centru (HAVC) ne proizlazi kaznena odgovornost njegova bivšega ravnatelja.  Osim bivšeg ravnatelja HAVC-a, iz medijskih napisa se može zaključiti da i trenutna ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koja je u Hribarovo vrijeme bila članica Upravnoga odbora HAVC-a, nakon odbačene kaznene prijave veselo maše repom zbog finalnog ishoda istrage DORH-a.

Da podsjetimo, Zorica Gregurić je zbog suspektnog danskog filma kojim je blaćena RH, a financiran je iz državnog proračuna, svojevremeno prosvjedovala zbog imenovanja Obuljen Koržinek na mjesto ministrice u Plenkovićevoj vladi . Slučajno ili ne, osim navededene kaznene prijave DORH je u paketu odbacio i čitav niz drugih prijava koje su protiv Hribara i još 18 osoba podnesene u protekle tri godine. Hrvoje Hribar i Nina Obuljen Koržinek, te niz drugih osoba, bili su kazneno prijavljeni zbog zlouporabe položaja i ovlasti, ali i povrede ugleda RH.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon