DORH NA METI JAVNOG TUŽITELJA EU U BRUXELLESU?

Tekst: Panopticum

Foto: RTL

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu odbacilo  je kaznenu prijavu za kaznena djela ratnog zločina s bizarnim obrazloženjem te odluke kako nisu dužni goniti teško ubojstvo i ratni zločin po službenoj dužnosti. Proizlazi to iz dokumenta ŽDO u Zagrebu kojeg potpisuje izvjesni Robert Petrovečki, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika.

Navedeni primjer slikovito pokazuje svu nepismenost kadra koji stoji na raspolaganju građanima RH kada su u pitanju procesuiranja najtežih zločina. Treba podsjetiti da ovo nije prvi takav slučaj u postupanju DORH-a. Postoji li povreda radne obveze na poslovima u ŽDO u Zagrebu, diskriminacija u proceduri ili je u pitanju neki drugi motiv državnoodvjetničkog postupanja, najvjerojatnije će hrvatskoj javnosti, a i šire, odgovoriti Odjel unutarnjeg nadzora DORH-a ali i sama Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek. U protivnom, DORH-u, odnosno Republici Hrvatskoj prijeti prijava institucijama EU-a: Europskoj komisiji, zatim Europskom parlamentu i Uredu europskog javnog tužitelja u Bruxellesu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon