DONACIJA “KNJIGE NA PLANINE”

Tekst: B. D.

Foto: HKD

Natura obscura – knjige na planine!, projekt je osmišljen u sklopu Planinarskog društva Izletnik u suradnji s Knjižnicom Marije Jurić Zagorke iz Zagreba. Ideja je opskrbiti što veći broj planinarskih domova knjigama, koje se sakupljaju u Knjižnici Marije Jurić Zagorke. U sakupljanju knjiga sudjeluju članovi planinarskog društva, kao i šira zainteresirana javnost.
Prvi planinarski dom koji se oprema je Risnjak, na Medvednici. Sakupljanje knjiga traje do subote 23. ožujka 2019., kada će se održati i kratki planinarski izlet u organizaciji PD Izletnik, koji započinje sakupljanjem planinara i svih zainteresiranih ispred Knjižnice M. J. Zagorke u 9 sati ujutro. Osim donacijom, svatko od sudionika planinarskog izleta će u svom ruksaku nositi mali broj knjiga te i na taj način dati svoj doprinos.

Natura obscura naziv je koji se poigrava semantikom pojma camere obscure (u prijevodu tamne sobe). Kao što mračna kutija postaje oslikana, tako i često mračna priroda kojom se kreću planinari zauzvrat za trud i iskazano joj poštovanje daruje spokoj u svom pejzažu. Knjiga na planini sinergija je onog najboljeg stvorenog od čovjeka i prirode.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon