DOLIJAO, ALI NE JOŠ I ONI KOJI SU MU TO OMOGUĆILI

Tekst: B. D.

Foto: HRT/HINA

Današnjom sjednicom Mandatno-imunitetnog povjerenstva u Hrvatskom saboru de facto započinje kazneni progon bivšem ministru Lovri Kuščeviću. Naime, na sjednici će, kako je najavio predsjednik povjerenstva Žarko Tušek, biti ukinut imunitet Lovri Kuščeviću budući ga Državno odvjetništvo Republike Hrvatske sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti, i za koje mu prijeti kazna zatvora od jedne do deset godina. Kuščević je u nedavnoj izjavi za medije kazao kako ga veseli mogućnost da iznese svoju obranu.

Bilo kako bilo, stiče se dojam da u Hrvatskoj započinje još jedan mega sudski proces koji ne liječi uzroke već samo posljedice izvitoperenog stanja u društvu. Naime, opće je poznato da ex ministar Kušćević takve zemljišno-knjižne ekzibicije po otoku Braču nije mogao izvoditi sam već je to činila, zasad, nepoznata organizirana grupa. Ono što bode oči jest podatak kako je otok Brač postao pravi eldorado za protupravno stjecanje zemljišnih čestica dok je Općinskim sudom u Supetru rukovodila  sutkinja Ivana Domić, zbog čega joj je i pokrenut ponovljeni kazneni sudski postupak na sudu u Šibeniku odlukom Vrhovnog suda RH. Da podsjetimo, riječ je o prenamjeni zemljišta, offshore kompanijama, prilično nemoralnim transkacijama poput preprodaje vlastitog zemljišta u svrhu izbjegavanja plaćanja poreza te donošenje suspektih presuda kojima su Bračanima oteta zemljišta na otoku, u vrijednosti od oko 75 milijuna kuna. Prema optužnici, osim Ivani Domić, sudit će se i poticateljima – Ivi Markusoviću, Zoranu Vuloviću,Miljenku Jovanoviću, Nevenku Mariću, Mirjani Bilan, Jadranu Zari, Zlati Lončarić i Linu Martiniću.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon