DOKUMENTARAC O TINI TURNER JE UJEDNO I NJEZIN ZBOGOM AMERICI

Tekst: B. D.

Foto: NYP

Kako javljaju američki mediji, prvi put nakon mnogo godina i unatoč pandemiji korone, Tina Turner i njen suprug Erwin Bach vratili su se koncem ožujka 2021. u SAD, zemlju čijeg se državljanstva Tina dragovoljno odrekla, i to na premijeru dvosatnog HBO dokumentarnog filma na Brodwayu pod jednostavnim naslovom “Tina” te na posjetu svoje predstave “Tina – The Tina Turner Musical”. Dokumentarac Tine Turner u produkciji HBO je objavljen nakon 60 godina njene muzičke karijere i prodanih više od 100 milijuna nosača zvuka.

Kako nadalje navode mediji u SAD, to je ujedno i posljednji put da se Tina Turner planirala vratiti u Ameriku. Nažalost, mediji prenose kako je Tina Turner jako bolesna i posljednji se put vratila u svoju rodnu zemlju reći Americi zbogom. Naime, ovom prilikom odlučila se oprostiti i zahvaliti svojim obožavateljima i vjernoj publici.

Tina je rođena kao Anna Mae Bullock, a njezino djetinjstvo bilo je ispunjeno bijedom i siromaštvom te zlostavljanjem. Odrasla je berući pamuk na poljima u Nutbushu i oko njega u državi Tennessee. Roditelji su je napustili još kao dijete.

Upravo je zlostavljanje u djetinjstvu Tine Turner doprinijelo njezinu braku s Ikeom Turnerom 1962. godine. Umjetničko ime Tina Turner nametnuo joj je suprug Ike Turner. Sve ostalo što se dogodilo kad je upoznala i udala se za Ikea Turnera, više-manje je poznato. Slava, bogatstvo… i svakodnevna mentalna, emocionalna i fizička premlaćivanja.

U čitavom paklu koji je preživjela s Ikeom, našla je polarnu suprotnost s njemačkim glazbenim producentom Erwinom Bachom. Turner i Bach, za kojeg se udala 2013. godine, dijele idiličan dom pod nazivom Chateau Algonquin u Zürichu u Švicarskoj. Manje je poznato kako se Tina Turner prije nekoliko godina pridružila švicarskoj organizaciji “Exit”, specijaliziranoj za pružanje pravnih savjeta i usluga po pitanju potpomognutog samoubojstva, tj. eutanazije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon