DOK RADNICI ŠTRAJKAJU PRVI SMETLAR RIJEKE IMA 53 NEKRETNINE A U BANCI ČUVA 300 TISUĆA EUR I 40 TISUĆA USD

Tekst: Panopticum

Foto: Grad Rijeka/PSSI

Dok afera “svinjski papak” u čijem se središtu nalazi HDZ-ov ministar vanjskih i EU poslova RH Gordan Grlić Radman puni novinske stupce istovremeno direktor lokalne gradske čistoće pod vlašću SDP-a čiji radnici štrajkaju zbog izuzetno niskih plaća, nakrcan je s dvocifrenom brojkom nekretnina i golemom ušteđevinom te nekim čudom prolazi pokraj nacionalnih medija potpuno nezapaženo. Riječ je o izvjesnom Bojanu Jurdani, direktoru KD Čistoća iz Rijeke koji posjeduje 53 nekretnine i zajedno s suprugom ušteđevinu od 299 tisuća eura i 37 tisuća US dolara.

Na ovom primjeru moglo bi se postaviti hipotetsko pitanje koliko čovjek tek ima u čarapi ili u madracu kad je pokazao toliku imovinu i hrpu love? Osim toga, u slučaju da se posklizne na koru od banane prvi smetlar Rijeke ima ugovorenu i policu životnog osiguranja na iznos od 45 tisuća eura. Moglo bi se zaključiti kako uz brojne afere koje potresaju glavni grad Hrvatskog primorja dugi niz godina demagogija koja se ovim slučajem nadvila nad građanima Rijeke dolazi u svoj zenit.

Tek usporedbe radi, u Splitu odvoz smeća koje se obavlja tri puta tjedno za stan u kojem su prijavljene dvije osobe iznosi 5,70 eura, dok je u Rijeci ta cijena7 puta viša. Osim toga, cijena obvezne minimalne javne usluge mjesečno u Splitu iznose 3,98 eura, a u Rijeci 8,23 eura.

Podsjetimo, Bojan Jurdana imenovan je za v. d. direktora riječke Čistoće na sjednici skupštine tvrtke sredinom travnja 2023. godine, nakon što je dotadašnja direktorica Jasna Kukuljan završila u zatvoru u “aferi sortirnica”. Nakon što je odlučila “propjevati” i time zabrinula crvene glavonje u “gradu koji teče”, gospođa Kukuljan je puštena iz pritvora da se brani sa slobode. Inače, Bojan Jurdana je već jednom bio direktor riječke Čistoće, ali je podnio ostavku u prosincu 2016. godine, nakon otkrivanja slučaja vezanog za isplate otpremnina radnicima.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon