DOK ČOVIĆ UZGAJA KORONU NA MLJETU RAJA IZ BIH NAPUNILA PLAŽE U NEUMU

Tekst: R. F.

Foto: HRT/Anadolu Agency

Za razliku od hrvatskih plaža na južnom dijelu Jadrana, u Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na obali Jadranskog mora, turistička sezona je u punom jeku, kao da pandemije koronavirusa nema.

Kako je vidljivo, plaže u Neumu su krcate turistima iz cijele Bosne i Hercegovine. Naime, mnogi su kao destinaciju odabrali Neum budući većina građana BiH nije u mogućnosti putovati u Hrvatsku zbog propisanih epidemioloških mjera i karantene koje je Hrvatska uvela za sve građane BiH koji ne posjeduju hrvatsko državljanstvo.

Međutim, bosanskohercegovačka rivijera u Neumu očito nije dovoljno dobra za pojedine faraone iz HDZ-a BiH. Naime, kako se neslužbeno može  saznati – Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH se trenutno nalazi na ljetovanju u Hrvatskoj, i to na otoku Mljetu, iako je 19. srpnja 2020. iz njegovog ureda objavljena informacija kako je Čović pozitivan na korona virus te kako svoje radne obveze nastavlja obavljati iz samoizolacije. Navedena neslužbena informacija s otoka Mljeta otvara nekoliko važnih pitanja, od kojih je najbitnije ono kako je bilo moguće da nakon pozitivnog testa na COVID-19, Dragan Čović napusti mjesto prebivališta u BiH gdje je trebao biti u samoizolaciji uz neometani prelazak državne granice te nesmetano dođe u Hrvatsku.

Bilo kako bilo, Čovićev boravak na Mljetu u danima nakon što je objavljeno kako je pozitivan na COVID-19 još jednom otvara pitanje vrijede li u Hrvatskoj za sve jednako stroge epidemiološke mjere, ili za članove HDZ-a vrijede neka druga nepisana pravila.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon