DOJUČERAŠNJA PARTNERICA PLATFORME MOŽEMO NAJGLASNIJA U OBRANI RADNIKA HOLDINGA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Grad Zagreb

Zbog odluke o otkazima u Zagrebačkom holdingu, Katarina Peović iz RF-a, dojučerašnja partnerica platforme Možemo, ne posustaje s kritikama zagrebačke dogradonačelnice Danijele Dolenec ali ni gradonačelnika Tomaševića.

Peović kao posebnu bedastoću Dolenec i ekipe ističe tajming odluke koja je objavljena radnicima dan prije Stare godine. Osim toga, za Peović je također problematična i struktura onih koji su na listi za otkaz, budući većinu predstavljaju čistačice, portiri, ličioci, arhivari, vozači…

Nadalje, Peović je rekla da neubičajeno ponašanje nove zagrebačke vlasti odudara od onoga kako se Možemo ponašao kad su bili zajedno s RF-om u lijevom bloku u zagrebačkoj Skupštini. “Kad smo bili u lijevom bloku u Skupštini i imali četiri vijećnika, zajedno smo se borili protiv mjera štednje, za koje svi znamo da su tipično neoliberalni model da bi se dalje provele privatizacije, rezala socijalna prava, radna mjesta i plaće”, izjavila je Katarina Peović.

Podsjetimo, posljednjih tjedana Tomašević i Dolenec se bore s prosvjedima roditelja odgojitelja čija su primanja drastično srezali, a za to vrijeme njihova platforma Možemo bori se s ozbiljnim padom rejtinga. Naime, već tri mjeseca za redom Možemo bilježi pad, a prema posljednjim anketama Možemo uživa potporu od svega 8,8 posto birača, čime se polako, ali sigurno počinje dovoditi u pitanje njihova višemjesečna popularnost i činjenica da su mjesecima bili druga stranka u državi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon