DODIJELJENE NAGRADE UDRUGE MLADA PERA ZA 2021. GODINU

Tekst: Gorkić Taradi

Foto: Udruga Mlada pera

Dva različita žirija sastavljena od članova međimurske udruge „Mlada pera“ iz Čakovca odlučivala su uoči Božića 2021. tko je od mladih autora najbolje pogodio u žicu zadanih tema literarnog natječaja. U nastavku donosimo imena dobitnika  s obrazloženjima nagrada.

Za prvi natječaj „Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’“ literati osnovnih i srednjih škola detaljno su objasnili što sve muči njih, njihove obitelji, prijatelje, ljude, svijet, životinje, prirodu…i kojim bi supermoćima sve to promijenili i poboljšali. Jedan dio mladih kreativaca zapravo je objasnio žiriju što se natječajem htjelo postići i da nije poanta u tome kad bi imali supermoći nego koje moći već imamo u sebi samima i možemo ih koristiti, poput tople riječi, dobrote, pomaganja starijima, nemoćnima, sortiranjem otpada, jednostavnim osmijehom i tako redom! E oni su pogodili žiri u žicu pa je odlučeno da su superheroji ovog natječaja:

  • u kategoriji osnovnoškolci 1. – 4. razreda: Mihael Blažičko, 3. razred, OŠ Josipa Broza Kumrovec
  • u kategoriji osnovnoškolci 5. – 8. razreda: Larisa Avdić  7. razred, OŠ Lapad Dubrovnik
  • u kategoriji srednjoškolci: Lorena Bunčić, 2. razred, SŠ Mate Balote Poreč – Opća gimnazija

Zbog te pogođenosti u žicu žiri je odlučio još posebno pohvaliti čak 5 autora, a to su:

– Tonka Periša, 2. razred, OŠ Petra Preradovića Zagreb
– Lana Babić, 5.razred, OŠ Milan Brozović Kastav
– Martin IvčevićRido, 5. razred, OŠ Braća Glumac Lastovo
– Elena Vrebac, 6. razred, OŠ Vjenceslava Novaka Zagreb
– Antonina Jurica, 8. razred, OŠ Braća Glumac Lastovo

Dodijeljena je još jedna posebna pohvala, a ide Filipu Ivekoviću, učeniku 3. razreda OŠ Josipa Broza Kumrovec. U par rečenica uspio je opisati svoju nesebičnu ljubav prema životinjama i ukazati da i njima treba pomoć.

Drugi žiri je morao odabrati one koji su ih na natječaju „Kontinent ili more, u čemu različite su zore?uspjeli uvjeriti u iskrenu ljubav prema svom zavičaju, ali i poštovanju prema zavičajima drugih ljudi i to u čak 4 kategorije jer je ovaj natječaj proglašen međunarodnim literarnim natječajem! Najkreativniji literarni dokaz svoje ljubavi prema zavičaju i empatiju prema drugim krajevima po ocjeni žirija pružili su:

  • u kategoriji osnovnoškolci 1. – 4. razreda: Una Skendžić, 3. razred, OŠ Cvjetno Zagreb
  • u kategoriji osnovnoškolci 5. – 8. razreda: Ana Ložnjak, 6. razred, OŠ Mihaela Šiloboda Sveti Martin pod Okićem
  • u kategoriji srednjoškolci: Dajana Dragičević, 3. razred, SŠ Brač – Supetar
  • u kategoriji učenici izvan RH koji pišu na hrvatskom jeziku: Ivana Jurčević, 8. razred, OŠ Ivana Mažuranića Tomislavgrad, BiH

I ovaj žiri je odlučio dodijeliti posebnu pohvalu, a zaslužio ju je Deni Ljubičić, 7. razred, OŠ Podmurvice Rijeka.

Čestitke svim nagrađenima i pohvaljenima koji će dobiti nagradne pakete sponzora, zahvala svima koji su uzeli vremena da sudjeluju na ova dva literarna natječaja. Svima sretno i kreativno u 2022. godini uz nove literarne natječaje udruge Mlada pera!

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon