DODIJELJENA PRIZNANJA PLAVE VRPCE VJESNIKA ZA 2021. GODINU

Tekst: B. D.

Foto: M. Š.

Tradicionalna dodjela priznanja za 57. po redu Plavu vrpcu Vjesnika za 2021. godinu svečano su dodijeljene ovaj tjedan u opatijskom hotelu Royal.  Ovogodišnjih osam  pomoraca i njihovih suradnika koji su dobili prestižnu nagradu za spašavanje ljudi na moru su Marko Rakuljić iz Krila Jesenice, zatim Davor Perušina iz Slanog, Damir Mršić iz Malog Lošinja, Nikola Brkuljić iz Milne na Braču, Ivica Brčić iz Kaštel Kambelovca, pa Saša Jurat i Mladen Radovčić te Edi Brkić iz Šibenika, Rene Urban i Dragan Pajić iz Krka, Tomislav Zrinski i Davor Šojat iz Senja, te Emil Maružin, Marko Jakšić i Boris Sabadoš iz Pule.

Osim pomoraca, priznanja Plave vrpce Vjesnika za 2021. godinu dobili su dugogodišnja novinarka Hrvatskog Radija iz Rijeke i dugogodišnja urednica slušane Pomorske večeri Branka Malnar, za promicanje kulture mora, te Gordan Papeš, koji je kao ravnatelj Pomorske škole Bakar dao veliki doprinos unapređenju hrvatskog srednjoškolskog pomorskog obrazovanja.

Podsjetimo, Plavu vrpcu Vjesnika utemeljio je 1966. hrvatski književnik i tadašnji urednik Pomorske redakcije u Vjesniku Ratko Zvrko, a dodjelu priznanja hrabrim pomorcima sada organizira Sindikat pomoraca Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon