DOBROVOLJCI IZ REMETINCA PONOVO IZA REŠETAKA ZAGREBAČKOG ZATVORA

Tekst: Panopticum

Foto: Jabuka Tv

Kako javljaju hrvatski i BiH mediji i iako je 1. travnja 2021., dan zbijanja šala i zezancije, poduzetnici Milenko Bašić i Dragan Stipić iz afere ”Vjetroelektrane” vraćeni su u pritvor zagrebačkog Remetinca nakon što je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prihvatilo žalbu USKOK-a na odluku suca istrage Vinka Mioča o potvrđivanju njihove jamčevine. Bašić i Stipić ostat će u istražnom zatvoru sve dok sud ne upiše nekretnine koje su obojica ponudili kao jamstvo te dok ne uplate jamčevinu u novcu na račun suda.

Osim toga, hrvatska policija je protiv Bašića i Stipića podnijela optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o schengenskim granicama, te Zakona o nadzoru državne granice. Preciznije, na teret im je stavljeno prelaženje granice izvan graničnog prijelaza budući su prilikom tzv. dobrovoljnog javljanja u Remetinec prešli državnu granicu između BiH i Hrvatske na protuzakonit način.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon