DOBRONIĆ NA ČEKANJU SABORSKOG ODBORA ZA PRAVOSUĐE

Tekst: B. D.

Foto: RTL

Iako politička zavrzlama oko izbora čelne osobe Vrhovnog suda traje već mjesecima, čini se da bi u srijedu, 6. listopada 2021. hrvatska javnost, a i šire, mogla dobiti odgovore kakva sudbina čeka favoriziranog kandidata predsjednika RH za visokopozicionirano mjesto u oronulom hrvatskom pravosuđu.

Podsjetimo, ovo je treći javni poziv, a na saborskom Odboru za pravosuđe kandidati za predsjednika Vrhovnog suda su se predstavili početkom rujna 2021. godine.

Inače, u ponedjeljak, 4. listopada će se na sjednici predsjedništva HDZ-a a onda i u utorak, 5. listopada 2021. na sastanku vladajuće koalicije donijeti konačana odluka o svim kandidatima, uključujući i suca Radovana Dobronića.

Međutim, što god odlučio Odbor za pravosuđe, jednako kao i u slučaju već donešenog mišljenja Opće sjednice Vrhovnog suda, za predsjednika Milanovića ništa nije obvezujuće u smislu završnog prijedloga za upražnjeno mjesto predsjednika Vrhovnog suda RH.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon