DIJANA ČULJAK NEPRAVOMOĆNO OSUĐENA NA 7 MJESECI ZATVORA

Tekst: Panopticum

Foto: HRT

Bivši supružnici Vladimir Šelebaj i Dijana Čuljak u četvrtak, 22. prosinca 2022. su na zagrebačkom Županijskom sudu proglašeni krivima za izvlačenje novca iz produkcijskih tvrtki Core media i Media spot. Naime, presudom zagrebačkog Županijskog suda Šelebaj Sellier, uz protupravno stečenih 6,5 milijuna kuna, državi mora platiti imovinsko-pravni zahtjev od 4,4 milijuna kuna. Kako je osuđen na dvogodišnju djelomičnu uvjetnu kaznu godinu dana mora provesti iza rešetaka, dok mu se ostatak mijenja uvjetnom kaznom uz trogodišnji rok kušnje.Njegova bivša supruga, nekada urednica na HRT-u, uz oduzimanje 6,5 milijuna kuna, nepravomoćno je osuđena na djelomičnu uvjetnu kaznu od godinu i tri mjeseca pa sedam mjeseci mora u zatvor, dok će ostatak odslužiti uvjetno uz rok kušnje od tri godine. Međutim ,nepravomoćno je oslobođena optužbi za sprječavanje dokazivanja, a tužiteljstvo ju je teretilo da je svjedoka nagovarala na davanje lažnog iskaza.

Podsjetimo DORH je organiziranu skupinu teretio da su fiktivnim računima preko tvrtki Core Media i Media Sport od 2004. do 2008. izvukli 22,9 milijuna kuna. Prvom presudom iz 2017. koju je ukinuo Vrhovni sud bivši supružnici Čuljak i Šelebaj Sellier osuđeni su na nešto više kazne, ali su trebali vratiti manje novca u  državni proračun.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon