DHK IZABRAO NOVU PREDSJEDNICU

Tekst: Panopticum

Foto: Glas Gacke

Na izvanrednoj izbornoj skupštini Društva hrvatskih književnika (DHK) koja se održala u subotu, 20. svibnja 2023. u Zagrebu za predsjednicu DHK izabrana je književna povjesničarka Hrvojka Mihanović-Salopek. Za potpredsjednike DHK izabrani su Mirko Ćurić i Željka Lovrenčić. Osim spomenutih, na održanoj skupštini DHK izabrani su i novi članovi Upravnoga i Nadzornog odbora, Časnoga suda te odbora Fonda Miroslav Krleža.

Hrvojka Mihanović-Salopek rođena je 1961. u Zagrebu. Diplomirala je 1984. hrvatsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od godine 1986. radi u Odsjeku za književnost, Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU. Godine 1997. izabrana je za počasnu, dopisnu članicu Međunarodne Mariološke akademije u Rimu (Pontificia Academia Mariana Internationalis). Autorica je više znanstvenih knjiga.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon