DEVASTIRANO HALUDOVO NA RADNOM STOLU PREDSJEDNIKA DRŽAVE

Tekst: N. J.

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je u ponedjeljak, 14. rujna 2020. sastanak s izaslanstvom općine Malinska – Dubašnica. U sastavu izaslanstva Općine Malinska – Dubašnica bili su načelnik općine Robert Anton Kraljić, predsjednica općinskog Vijeća Mirjana Maršić, potpredsjednik općinskog Vijeća  Zdenko Cerović i općinski pravni savjetnik Đorđe Perković.

Predstavnici općine Malinska – Dubašnica zatražili su sastanak s predsjednikom Republike kako bi ga informirali o stanju u hotelskom naselju Haludovo, koje već više od 20 godina stoji razrušeno i napušteno te, kako su upozorili,  predstavlja sanitarnu, komunalnu i sigurnosnu ugrozu. Haludovo ima privatnog vlasnika, ali do danas nije pokrenuta njegova obnova i izgradnja iako je općina donijela detaljni plan uređena (DPU) koji je na snazi od 2006. godine i, tvrde predstavnici općine, osigurala sve potrebne preduvjete za početak gradnje.

Načelnik Općine Malinska – Dubašnica i njegovi suradnici informirali su predsjednika Milanovića  o tijeku privatizacije Haludova,  kao i o svim dosadašnjim aktivnostima koje su poduzeli kako bi počela obnova i gradnja, te mu uručili pregled dokumentacije. Obavijestili su ga, osim toga, o inicijativi općine o ukidanju detaljnog plana uređenja Haludova u predstojećim izmjenama Prostornog plana ukoliko se ne pokrene gradnja. Od Predsjednika Republike zatražili su pomoć kako bi se konačno počelo rješavati pitanje devastiranog hotelskog naselja Haludovo.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon