DEMOGRAFSKOM MJEROM GRAD ČABAR DOSELJENICIMA U 2022. NUDI FINANCIJSKE POTPORE

Tekst: F. R.

Foto: Grad Čabar

Iz usvojenog prijedloga proračuna Grada Čabra slijedeće godine će se financirati demografski poticajna mjera, namijenjena mladim obiteljima. Naime, kako je istaknuo gradonačelnik Čabra Antonio Dražović novom mjerom se posebno stimuliraju oni koji su spremni kupiti stare i derutne nekretnine, jer je zamisao obnoviti i iskoristiti postojeće stambene objekte prije gradnje novih.

Usvojenom demografskom mjerom, u 2022. godini pet hrvatskih obitelji može računati na potpore Grada Čabra u visini od 50 tisuća kuna, a ostavljen je i financijski prostor za slučajeve kada netko želi doseliti i pokrenuti vlastiti posao. U tom slučaju iz gradskog proračuna se mogu generirati i veći novčani iznosi, naglasio je gradonačelnik Čabra.

Osim toga, s nekoliko prihvaćenih amandmana najavljena su veća ulaganja u vatrogastvo, promidžbu lokalne samouprave, turističku valorizaciju čabarskog dvorca Zrinskih te kupnju nastavnih pomagala učenicima srednje škole. Ukupni prihodi proračuna Grada Čabra u 2022. godini procijenjeni su na 20,2 milijuna kuna.

Podsjetimo, gradonačelnik Čabra postao je poznat široj javnosti sredinom studenog 2021. kada je osporio odluku Nacionalnog stožera o predočavanju COVID potvrda jer stožer Civilne zaštite RH ne smatra nadležnim za donošenje takvih odluka te je tada poručio da se život u Čabru nastavlja uobičajenim ritmom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon