DEMOGRAFSKO IZUMIRANJE ISTOČNE HRVATSKE

Tekst: R. F.

Foto: IIP

U sklopu 7. hrvatskog geografskog kongresa koji je tijekom listopada 2019. godine održan u Čakocu, izv. prof. dr. sc. Nenad Pokos s Instituta Ivo Pilar održao je izlaganje pod nazivom  „Demografsko izumiranje istočne Hrvatske“ (suautor: dr. sc. Ivo Turk). Dr. Pokos je iznio temeljne rezultate analize demografskog stanja i procesa u pet istočnohrvatskih županija. Rezultati su potvrdili recentno stanje demografske katastrofe u kojem se nalazi ne samo prostor Slavonije, već i ostali dijelovi Republike Hrvatske  poput Like, Dalmatinske zagore i otoka.

7. hrvatski geografski kongres održan je u organizaciji Hrvatskog geografskog društva (predsjednik: izv. prof. dr. sc. Danijel Orešić), zatim Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (pročelnica: izv. prof. dr. sc. Martina Jakovčić) i Odjela za Geografiju Sveučilišta u Zadru (pročelnica: izv. prof. dr. sc. Lena Mirošević). Riječ je o kongresu koji se održava svake četri godine, a Grad Čakovec je odabran za domaćina Kongresa povodom 100. obljetnice vraćanja prostora Međimurja Hrvatskoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon