DEMOGRAFSKI NESTANAK POLA MILIJUNA HRVATSKIH GRAĐANA POTAKNUO VLADU NA ANKETNO ISTRAŽIVANJE O MLADIMA

Tekst: Panopticum

Foto: Vlada RH

Nedavno objavljeni popis stanovništva pokazao je da u Hrvatskoj danas živi gotovo 400 tisuća ljudi manje nego prije 10 godina. Gotovo da nema mjesta u Hrvatskoj kojem nije zabilježen pad populacije a naročito nestanak mladih. Povodom toga radna skupina za mlade u ruralnim i udaljenim područjima Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske provodi anketno istraživanje pod radnim nazivom “Životni uvjeti i prilike za mlade u ruralnim i udaljenim područjima Republike Hrvatske”.

Rezultati istraživanja koristit će se u svrhu rada Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske u razvoju javnih politika za mlade. Anketni upitnik je anoniman a potrebno vrijeme ispunjavanja je od 8 do 10 minuta. Anketnom upitniku mogu pristupiti mladi u dobi od 18 do 30 godina koji imaju prebivalište u ruralnim i udaljenim područjima te nije namijenjen mladima čije je prebivalište u gradskim naseljima. Cilj ankete je ispitati mišljenja i stavove mladih u dobi od 18 do 30 godina vezano uz životne uvjete i prilike mladih u ruralnim i udaljenim područjima Republike Hrvatske, s naglaskom na kvalitetu života, migracijske namjere i razvojne perspektive ruralnih i udaljenih područja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon