DEMOGRAFSKA TRIBINA SSMH O DEPOPULACIJI SLAVONIJE

Tekst: I. Majstorić

Foto: SSMH

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u srijedu 26. listopada 2022. u Antunovcu organizira panel raspravu pod nazivom “Depopulacija u Slavoniji: Općina Antunovac kao primjer dobre prakse” u sklopu projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora”.

Na panel raspravi će sudjelovati Davor Tubanjski, načelnik Općine Antunovac, dr. sc. Aleksandar Vukić, znanstveni suradnik s Instituta za migracije i narodnosti, dr. sc. Dražen Živić, znanstveni savjetnik u trajnom zvanju i pomoćnik ravnatelja Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Domagoj Ćorić, predsjednik Savjeta mladih Osječko-baranjske županije te Ivan Majstorić, voditelj projekta Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora.

Projekt „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora” sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Temelji se na međusektorskoj suradnji s ciljem kreiranja smjernica za razvoj javnih politika temeljenih na znanstvenim dokazima.

SSMH je udruga mladih koja se niz godina bavi demografskim trendovima u Hrvatskoj, upozorava na moguće posljedice negativnih demografskih trendova te zagovara cjelovite javne politike usmjerene mladima i obiteljima. Nadalje, SSMH vjeruje da će ovim projektom doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja u kojem će javne politike iz područja demografije imati pozitivan učinak na društveno-gospodarski razvoj Hrvatske, ali i potaknuti konstruktivnu javnu raspravu oko pitanja demografske revitalizacije nakon objavljenih rezultata popisa stanovništva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon